dirigent

ariestolkwebNet voor zijn achtste verjaardag kreeg Arie Stolk zijn eerst muzieklessen van Dirk Koster bij muziekvereniging Na Lang Streven te Klaaswaal. Het ging voorspoedig met zijn muzikale carrière. Op jonge leeftijd begon hij al les te geven en volgde in 1976 Koster op als dirigent van het jeugdorkest. Tot 1998 dirigeerde hij dit orkest en van 2000 tot de zomer van 2009 was Arie dirigent van het Klaaswaals Symfonisch Blaasorkest van NLS.

Na het behalen van zijn HBS-B wilde Arie de muziek in, maar eerst volgde een studie aan de Pedagogische Academie in Dordrecht, waarna hij 8 jaar in het onderwijs werkte.
De muziek bleef trekken en steeds meer “vrij tijd” werd ingevuld met muziek. Bij Gerrit Fokkema en Piet van Mever was intussen het diploma hafa directie behaald en ook zijn lesbevoegdheid klein koper door het afleggen van een staatsexamen.
In 1987 rondde Arie nog zijn studie orkestdirectie af aan het Rotterdams Conservatorium waar Arie van Beek zijn hoofdvakdocent was.

In 1981 werd begonnen als dirigent in Numansdorp en bij fanfare-orkest de Hoop in Stellendam. Later kwamen daar de orkesten bij in Middelharnis en Sliedrecht. Alle orkesten kwamen uit in de 1e divisie en behaalden onder zijn leiding spraakmakende successen.
In 1998 werd hij dirigent van het Hoeksche Waards Philharmonisch Orkest, een regionaal symfonie orkest.

Er kwamen steeds meer free lance activiteiten; examinator en gecommitteerde bij examens, externe deskundige bij het toenmalige NIB (nu Kunstfactor), werd veel gevraagd voor studie dagen en play-ins.
In januari 2003 was Arie enkele weken gastdirigent bij het fanfare korps van de koninklijke landmacht. In 2009 gaf hij een masterclass op het conservatorium in Amsterdam leidde hij een workshop in opdracht van kunstfactor en de bond van orkestdirigenten.

Sinds 2003 werkt Arie als locatie manager bij de stichting kunstzinnige vorming ToBe, waar hij de met Tobe gefuseerde Muziekschool Hoeksche Waard aanstuurt, waar wekelijks meer dan 600 leerlingen muzieklessen of cursussen volgen.
Met ingang van 2010 is Arie toegevoegd aan het college van juryleden voor de officiële bondsconcoursen.