concours

logo cui 19sept-groen

MUZIEKCONCOURS op 5 april 2014

Hier een link naar de foto’s van het muziekconcours

De drie prijswinnaars met juryvoorzitter Michiel van Vliet

De drie prijswinnaars met juryvoorzitter Michiel van Vliet

In 2014 bestond het Cui Orkest 35 jaar. In dit kader is op 5 april 2014 een concours gehouden. In de voorwaarden van het concours stond dat de winnaar van dit concours solistisch mocht optreden met het orkest op het jubileumconcert op zondag 16 november 2014.

De jury bestond uit Michiel van Vliet (slagwerker en toenmalig dirigent van Cui Orkest), Lucie Kraan ( pianiste) en Marijke Nieuwenweg (zangdocente). De jury had de moeilijke taak om uit deze 10 deelnemers de 3 prijswinnaars te selecteren. De kwaliteit van de deelnemers was van hoog niveau. Nadat iedereen zijn spel ten gehore had gebracht  kon de jury na kort overleg tot een uitspraak komen.

De eerste plaats ging naar Jonas Meenderink (12 jaar) uit Oostvoorne, die op de altviool het bekende concert Kol Nidrei van Max Bruch op een fantastische manier solo vertolkte. Het stuk werd door hem op een heel muzikale en gevoelige manier gespeeld. De jury was in haar oordeel unaniem en zeer lovend  over zijn prestatie. De tweede prijs ging naar Kobus Prins, die virtuoos en muzikaal een stuk van Earl Hatch op zijn marimba uitvoerde. De derde prijs ging naar Elsbeth Verheij, een veelbelovend talent. Prachtig speelde zij op de harp een stuk van Michael Glinka.

Iedere deelnemer kreeg aan het einde een deelnemerscertificaat uitgereikt.

Uiteindelijk hebben alle drie prijswinnaars van het Cui-concours een keer solistisch opgetreden in concerten van Cui Orkest op 16 november ’14 en 24 januari ’15.


twitter-music-logo-small

Cui Orkest op twitter